• Ole Martin Bjørk

Vårt vogndesign.

Oppdatert: 10. feb.

Etter mye planlegging å flere skisser tror vi at vi endelig har kommet frem til en løsning som fungerer for oss. Funksjon og form går ofte hånd i hånd, men funksjonen er definitivt topp prioritet.


Generell form.


Litt kjedelig men viktig fakta.

Lengde kropp. 5000mm.

Bredde vogn. 2070mm.

Høyde vogn. 2500mm.

Invendig ståhøyde 2000mm

Tillatt totalvekt. 1500kg.

Nyttelast. 400kg.

Strøm. Det er mange plasser det begrenser seg med strøm og skal man fri-campe er det definitivt begrenset. Vi ønsker derfor å bruke tak-arealet til solceller slik at vognen blir selvforsynt. Da kan vi blant annet bruke strøm til å koke med. Når en vogn blir helelektrisk begrenser det seg ikke bare nå man ligger fritt, men også på campingplasser. De fleste steder vi har besøkt er det maks 10Ah pr vogn og et sted opplevde vi at en 10Ah kurs var delt på 4 gjesteplasser. Da kan man faktisk ikke støvsuge uten å ta en sikring. Vi skal lage et eget innlegg om det elektriske.


Ventilasjon. Vi vurderer sterkt å bytte ut ordinære vinduer som kan åpnes med vinduer som er faste. Dette kan spare mye vekt, samtidig som vi får bedre inneklima med balansert ventilasjon som trekker kaldluft fra vognens underside. Vi må fortsatt ha luker i taket, med tanke på brannsikkerhet og rømning.


Utkast av interiør.

Innredningen. Innredningen bygges i lettvekts finer. Vi ønsket en lett sandwich struktur, men dette blir alt for dyrt og komplisert for kun en vogn.

38 visninger

Siste innlegg

Se alle

Ting skjer.