• Ole Martin Bjørk

Ny nettside og nye turplaner.

Oppdatert: 2. sep. 2021De gale har det godt. Nei, fantastisk ville jeg tørre påstå.


De som kjenner oss vet at vi var på en skikkelig seiltur i 2018 og i 2020 bygget vi om Defenderen og kjørte rundt i Norge. Nå er ny tur på planene.


Vi er en familie på 3 + 1 hund som ønsker å bygge vår egen campingvogn å reise Norge rundt i 90 dager. Formålet med turen er mange. Vi ønsker å bli kjent med vårt magiske land. Vi vil gi vår datter ett minne for livet. Vi ser også frem til å møte mange fantastiske mennesker på vår ferd.


I 2020 kjørte vi fra Porsgrunn til Trondheim i Ole Martins gamle Land Rover Defender. Denne turen tok ca 6 uker med alle stopp og omveier. Utrolig nok holdt bilen hele turen, selv om det var mye nerver og svette i lange oppoverbakker og ikke minst nedoverbakker med tynn fjelluft. Ole Martin minnes bakken ned til Lom spesielt godt. Her var det bare å bremse på alle gir man hadde. Ole Martin trodde både clutch og girkasse skulle ta kvelden den dagen. Tunnelene opp bakkene mot Vøringfoss husker vi også godt, motortemperaturen steg uhemmet, men bilen holdt, og med noen nerver i behold kom vi oss hjem.


En stykk våt bil til tørk.

Dette er nå et år siden. Rastløse som vi er begynner reisefeberen nå å bli tung å bære. Vi begynte å se på campingvogner for å kunne reise litt rundt når vi ville. Formålet var å kjøpe en vogn for så å leie den ut, når vi ikke skulle bruke den selv. På denne måten kunne vi kanskje dekke inn noen av kostnadene. Etter å tittet langt og lenge var det lite som fristet. Vi har begge foreldre som har campingvogn, så det livet er vi kjent med, men vognene som selges i dag er dessverre ikke slik som vi ønsker. Vi er rett og slett ikke i kundegruppen til dagens produsenter. Vi ønsker derfor å bygge vår egen vogn som tikker alle våre bokser. Til kjørbarhet, styrke og enkelhet. Vi ønsker en nøktern vogn som man kan parker på en avsidesliggende vei uten å bekymre seg for en ripe eller to. En vogn som er laget for røff bruk av en aktiv familie med barn og dyr. Derfor ønsker vi å bygge en Monocoque som dermed vil være selvbærende, hvor innredningen ikke er med på å stive av strukturen. En enkel og solid innredning som er beregnet på vårt bruk.Finansiering.

Vi er en helt normal familie med en dertil normal inntekt og det er ingen tvil om at dette blir skikkelig dyrt. Mat og bensin er ikke en gang i tankene våre enn så lenge. Først skal det bygges og vi trenger derfor hjelp. All hjelp er velkommen. Om du/dere ønsker å hjelpe til å bygge vogn, gi et bidrag til byggekontoen eller rett og slett komme med et godt reisetips, så er det alltid hyggelig. Etter en tur som dette ønsker vi å gi noe tilbake. Vi skal gjøre vårt beste for å dele byggeprosessen og turen på sosiale medier og kanskje i et magasin eller to.

Vi ønsker å auksjonere bort vognen når vi kommer hjem å gi overskuddet til en eller flere organisasjoner som fremmer friluftsliv for barn og unge som ikke har muligheten selv. Har du en favoritt organisasjon som trenger vår hjelp?
Vi håper på å få med så mange produsenter vi klarer, men skruer koster penger. Derfor har vi opprettet en spleis.Hvorfor.

Vi elsker å være ute i naturen. Padling, sykling og camping er klare favoritter, men som mange andre nordmenn har vi dårlig samvittighet for hvor lite av Norge vi har sett. Ole Martin har studert design og har i flere år skisset på noen vogn-ideer, men har aldri tatt steget fult ut og bygget en. En av årsakene til dette er frykt for det norske godkjennings-byråkratiet. Siden Ole Martin er utdannet båtbygger ønsker han å bringe noen av denne kunnskapen inn i caravan verden. Øyvind er en eventyrer i sitt hjerte, men han har kanskje ikke de største ideene, men gjennomføringsevnen er der til tusen og det er han som tar de lange kjøringene om natten når resten av oss sutrer og vil hjem. Rett å slett en skikkelig hverdagshelt med skikkelig glimt i øyet.

91 visninger

Siste innlegg

Se alle

Ting skjer.