• Ole Martin Bjørk

Design av vogn, et lite overblikk av hvor vi begynte.

Oppdatert: 2. sep. 2021

For 3 år siden begynte Ole Martin å tegne på en squaredrop (firkantet dråpevogn)

Første skissen, tilbake i 2018.

Vi kom raskt frem til at vi trengte en vogn med ståhøyde. Barn og hund blir det mye gris av, og fordelene med en vogn med full høyde ble fort åpenbare.

Vi gikk derfor raskt over til å tenke fullsize å tenker en vogn med en ganske tradisjonell planløsning. Vi vil fortsatt ha en smal vogn og målet har alltid vært at vognen skal ha tilnærmet samme bredde som bilen. Vi har valgt bort, og endret på flere tradisjonelle løsninger på eksteriøret. Eks Ole martin klarte å knuse deler av hjørnet på Øyvinds foreldres vogn da han skulle rygge. Det var Øyvind som vinket feil 🤪 Vår vogn får en buet bakpart og lysene løftes. Da vil vognen løfte seg om man rygger på en stubbe eller betongris og det vil være bedre sikt for biler bak med tanke på lys.

Denne var opprinnelig bare beregnet for kjøring på asfalt, men den sier noe om utviklingen fra før vi begynte å kjøre med vogn. 18" felger fungerer hvertfall ikke.
Første skissen av en vogn med full ståhøyde.

Vi vil også ta i bruk en del andre løsninger enn hva som er tradisjonelt. Flere av dagens vogner limes i overgang mellom vegger og tak, deretter festes det en aluminiums profil som man kan sette telt, markise og lignende i.

Tradisjonell løsning.

Denne løsningen har noen klare fordeler, men også noen store ulemper. Vi ønsker å bygge vår vogn som en monocoque. Dette kan man sammenligne med et egg. Det er ingen opplagte skjøter og dermed unngår man lekkasjer i sammenføyningen mellom vegg/gulv. Man får en utrolig stiv vognkropp som vil være selvbærende. Vi skal gå dypere i hvordan vi ønsker å gjøre det ved en senere anledning.
Vil du hjelpe:

Synes du prosjektet vårt virker interessant blir vi kjempe glade om du vil støtte oss på Spleis. Disse pengene går til godkjenning og bygging av selve vognen.

20 visninger

Siste innlegg

Se alle