En sommer med Highfield!

Nå som vi er på god vei inn i det nye året tenkte jeg det var på tide med en skikkelig evaluering av vår Highfield Classic 310.

Først litt tørre fakta:

  • Lengde: 310 cm.
  • Bredde: 173 cm.
  • Vekt uten motor: 60 kg.
  • Vekt med Mercury 15 hk: 110 kg.
  • Toppfart vår båt 22 knop. 1pers.
  • Toppfart 2pers: 17 knop.

Toppfart er med fører på 60 kg og full bensintank.

Det er ingen tvil om at Highfield lager båter av ypperste kvalitet. Etter å brukt jolla i all slags vær denne sommeren og høsten så er det svært lite å sette fingeren på. Som gummibåter flest blir den noe lett i baugen i motvind og den steiler i lav fart, men i forhold til andre gummibåter vi har prøvd er det absolutt innenfor. Det er ikke noe tvil om at det rette valget for denne jolla er en 20hk og to pers om bord. Med vår motor så gjør den fint 16-17 knop med to pers om bord og da er den en drøm å kjøre i både mot og med sjø. Retningsstabiliteten i med-sjø er også overaskende god, med en person om bord. Når det gjelder utførelse og sveisning av PVC materialet er dette særdeles godt. Sveisingen av PVC,n og aluminiumen er god, alle sømmen i duken er tette og fine helt ut i kantene. Highfield kunne derimot valgt en annen type borelås til åreholderne, disse har en tendens til å gå opp når man spretter rundt på bølgene. Vi savner også et dreneringshull i koppholderen på tofta, men bortsett fra de to bagatellene er dette en super jolle som egner seg perfekt som slepejolle. For oss var det viktig med en slepejolle som vi kunne kjøre lengre turer og med vår Highfield er dette absolutt mulig. Vi bruker vår Highfield primært til å komme oss til land når vi ligger på anker, men det er flott å ha en slepejolle som tar deg til nærmeste butikk eller marina når vi ligger ute i skjærgården med Shanty.

Disclaimer: Alle meninger og kunnskap som deles på denne siden må tas som råd og vi kan ikke holdes ansvarlig. Copyright: Livet på skeive 2019.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *