En uforglemmelig helg.

Denne helgen må muligens være den beste helgen vi har hatt bryggefast.

Jeg er vanligvis sterkt i mot, det å være hjemme med båten i helgene. Men siden Shanty ikke er klar, så ligger hun fortsatt til kai. Vi valgte derimot å campe om bord i helgen. Noe som var helt fantastisk vi fikk gjort et drøss med småjobber, badet er mer eller mindre ferdig.

Innredningen er fortsatt litt skjoldete, men det forsvinner ved neste strøk med olje.

Jeg bruker ordet nesten ferdig litt løst, så jeg har laget meg en regel. Heretter skal det kun gjenstå to ting før jeg kan kalle noe nesten ferdig. Og det er nettopp dette som nå er gjeldene for badet. I morgen må jeg plugge pyntelisten foran benkeplaten og montere gjennomføringen i dusjkummen. og vips så er badet ferdig.

På fredagen.

På fredagen fikk vi oljet innredningen på badet. Ryddet og vasket helle byssa fikk vi også gjort. På kvelden laget vi taco, Vi inviterte også en utsulta båtnabo på middag. Frua hans var på jentekveld og naboen fant noe utstyr som bare måtte monteres i båten. Ja vi kjenner alle til den følelsen når det er så gøy og montere nye leketøy at man glemmer både mat å drikke. Takk for en hyggelig kveld.

Jo forresten jeg møtte også på en gammel tresnekke som virkelig ga vann i munnen. Jeg husker aldri hva denne båt typen heter, men den var rund 28 fot og åpen, Kun et langt fordekk og en ufattelig cockpit. Det er lite som er bedre en trebåter som gløder sterkere en solen.

 

Lørdag morgen.

Når lørdag morgen kom var det dags for nye eventyr. Montering av vask og blandebatteri og tilhørende skulle på plass. vi måtte også fuge alle overganger mellom innredningen og skott. Om jeg får si det selv ble fugene strøkne. Mens jeg gjordet dette pusset Øyvind skapdøren og oljet disse. Når kvelden kom var det dags for middag. Siden Shanty ikke er utstyrt med en grill på rekka måtte vi grille maten på brygga. Ja deler av bryggen vår er betong, så liten brannfare der, men det skal sies, at siden vi ligger midt i sentrum blir det alltid noen rare blikk fra forbipasserende når griller står der og knitrer på brygga. Det kommer også en del hyggelige kommentarer fra forbipasserende. Det er dette jeg liker med å bo så sentralt, man møter nye mennesker hele tiden.

 
Kaffe og messing.

Kaffe og messing skruer. På søndag morgen våknet jeg til en luftkvalitet som var av den guffene typen. Ikke noe nevneverdig tegn til fukt, men båten var fylt av tung gammel varm luft. Vi må definitivt skaffe oss noen små vifter, vis vi skal fortsette å få sånne rekord sommre. Uansett, jeg spratt ut av køya åpnet alt som kunne åpnes. Mens kaffekjelen putret skrudde jeg hengsler på skapdørene. Det så også ut til at Øyvind overkom helgens rettevegring denne søndagen. Det er utrolig deilig å ha både velfungerende dass og bysse. To ting som er særdeles undervurdert. Det skal også sies at jeg ikke er av den typen som sover gjennom hele natten, men denne helgen tror jeg man fint kunne sammenlignet oss begge med to betongklosser. Batteriene er så absolutt ladet.

 

 

 

 
Noen bilder av badet

Slik så badet ut når vi ovetok båten. Hele dørken er råten å svikter,
etter at alt det gamle var revet ut støpte jeg opp nytt podie til toalette og la noen lag med 200g duk på hele dørken.
Etter mye Sparkling ble det endelig jevnt.
5 lag med polyuretan maling senere.
Slik så sokkelen til doen ut.
Etter en omfattende støpe og male jobb ble det slik.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *