Rettebunker og vann i båten.

 

Vi startet dagen med at Øyvind tok rettebunken fatt og jeg dro i båten, for å pusse bad. Slik ble det ikke.

Dagen begynte fint solen skinte og kaffen smakte fantastisk. Nå som vi bor hos min mor så er vi så heldig å kunne sitte ute i grillstua og spise frokost. Jeg skulle bare. Tanken som jeg nå burde ha lært at fører bare til fandenskap. Mens jeg står å pusser baderomsinnredningen kommer jeg med den geniale ideen at jeg skal prøve og fylle vanntankene på babord side. slangen blir dyttet på plass og med kranen påskrudd skulpet det godt i tanken. På babord side har vi to tanker, en på 180L og en på 400L. Den på 180L sitter i byssebenken og når man fyller vann, renner vannet gjennom denne før det går ned i den under på 400L. 

Ingen lekkasje å se.

Med stor jubel og fulle vanntanker ringer jeg Øyvind og spør om han vil ha den gode eller dårlige nyheten. Han svarer matt at han vil ha den dårlige. Jeg svarer at for en gangskyld er det ikke noe dårlig nytt og at vanntankene er tette. når jeg får lagt på og snudd meg rund hører jeg det. Den faens lensepumpa begynte å gå. Jaja selger sa at det bare piplet. Jeg åpner krana for å kvitte med så mye vann fra tankene som mulig. vannpumpa gir fra seg et skikkelig vin og blåser bare luft. Når jeg løfter den siste dørkplaten står vannspruten. Etter en real opprydding får jeg oversikt over lekkasjen. Det er 20cm med sveis som har sprukket opp.

 

 

 

 

 

En liten glede.

Til min store glede så er det i toppen av tanken. Tanken ble nemlig plassert under bygging av båten, så disse er uaktuelle å ta ut for reparasjon, men dette er jo faktisk mulig og sveise, mens tanken befinner seg på plass. Det store spørrsmålet er, er det flere lekkasjer. Utålmodigheten grep meg, og jeg fant frem aceton og skikkelig gaffatape. etter litt gnikking tapet jeg over sveisen og fylte tankene på nytt. Nå noen timer etterpå er det fortsatt ikke tegn til at tanken lekker.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nå må vi bare få lånt oss et sveise apparat slik at jeg for smeltet over den gamle sveisen. Alt i alt har dette vært en super dag, vi har vann på tankene og etter en liten gjennomgang av slangeklemmene suger heller ikke pumpa luft. og baderoms innredningen er nesten ferdigpusset.

 

Dagen ble startet med god kaffe i grillstua og nå avsluttes dagen på samme plass med et godt glass vin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *