Fjerning av kontaktlim og pussing av teakfiner.

I dag har jeg fjernet siste rest av det forbannede kontaktlimet som vinylen på veggene på badet var limt med. En sparkel på multisagen gjorde virkelig nytten..

Baderoms innredningen er stygg og full av mugg og grønske. Det har vært skikkelig fuktig i dette rommet og det bærer det meste av treverket preg av.

 

Det er slitsomt og pusse teakfiner siden man ikke kan bruke noen form for avsug.

Når man pusser teakbelagtfiner er det en ting som gjelder. Ikke gå igjennom finerlaget. Nå skal det være sagt at vis du vurderer å gjøre den jobben, så bør du være forberedt på å slå igjennom. Det er fult mulig å fikse, men det blir fort mye ekstra arbeid.

Når jeg pusser teakfiner gjør jeg følgende. Jeg pusser med multisagen eller eksentersliper, men jeg føler at jeg har mest kontroll med multisagen. Jeg pusser uten noen form for støvavsug. Det er nemlig pusse støvet som forteller meg hvor dypt jeg går. Poenget er å bli kvitt lakken, men absolutt ikke noe mer. Når man pusser lakken får man først hvit, grått pussestøv og når man treffer teaken, skifter støvet farge til brunt. Da må man flytte seg videre til neste felt, når alt eller store partier er frie for lakk kan man gå tilbake å pirke litt. Jeg sier litt, for det er nettopp denne pirkingen som så oftest ender opp i gjennomslag, noen skavanker og skjolder må man bare leve med.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *