03 Feb. 2018. Et kjærlighetsforhold avsluttes. Salget av Mr Potter via Heitmann Marin AS

Det å selge båt er som alt annet som tar slutt. Har først du bestemt deg vil du bare bli ferdig. Her er vår lille historie og erfaringer vi har gjort oss med Heitmann som båtmegler.

 

Dette innlegget er på ingen måte sponset av Heitmann Marin AS, men når både klemmer, kaffe og kompetansen sitter så løst, så fortjener de litt skryt. 

 

Hvorfor valgte vi å bruke en forhandler. 

En av grunnene var at vi ønsket å slippe alle rare telefoner og spørsmål. Man har selvfølgelig lov til å spørre og grave når man ser på båt, men er det mange interessenter kan det bli utrolig slitsom å være den som besvarer disse spørsmålene. Sannsynligvis får man også mer for båten hvis en forhandler selger den. Min erfaring er at kjøpere er litt tøffere når de kjøper av en forhandler. Vi slipper å møte kjøperne og alt arbeidet som tilhører den delen av prosessen. Alt i alt så er det enklere å bruke noen som f. eks. Heitmann til å selge båten for deg, men det kreves fortsatt en liten egeninnsats. 

 

 

 

 

Her kommer hele prosessen steg for steg.

 

Ved levering av båten fyller man ut kontrakt på salgsoppdraget, her kan man da bestille vask, styling og alt annet man kan tenke seg. På dette steget fyller man også ut en tilstandserklæring. 
Forhandler, megler forbereder båten for salg med bilder, annonse og lignende.
Annonsen er ute og forhandler, megler jobber for å skaffe interessenter.
Visning og budrunder.
Bud aksept.
Kontraktsmøte og underskrift av salgskontrakt og evt. skjøte.
Gjennomgang av båten med kjøper, siste inspeksjon. På dette punktet signerer kjøper på at båten er gjennomgått og at alt er på stell. Dette står forhandler eller megler for
Penger blir overført og kjøper sitter med ny båt og selger med en tykk lommebok eller mindre lån.
 
Inspeksjonsløft av Mr Potter.

 

Når man bruker en forhandler eller megler skal de selvfølgelig ha provisjon og dette gjør at man ikke får hele kjøpesummen inn på egen konto, men generelt sett tror jeg ikke man taper så mye på det. Med tanke på at man ofte selger fortere og for en høyere pris. I vårt tilfelle gikk det unormalt fort, vi leverte båten på mandag og lørdag uken etter fikk vi et bud rett under prisantydning som vi aksepterte. Til sammen tok det 2 uker, noe som ikke er vanlig. Det kommer også an på når på året man selger og hvor attraktiv båt man har.

 

Konklusjon.

Er vi fornøyd med jobben til Heitmann? Ja, de var flinke og hold oss oppdatert hele veien. Et par beskjeder forsvant i kommunikasjon, men alt i alt er vi fornøyd. Uansett bør man for sikkerhetsskyld spørre og grave. Når man bruker en mellommann kan informasjon gå tapt mellom partene. For vår del ble ikke dette et problem.

Valget på å bruke en forhandler er slik vi ser det er enkelt. Har du en båt som koster litt og er usikker på prosessen? Lurer du på om du kommer til å bruke for mye tid? Bruk en forhandler.

Hadde båten vår vært rimeligere og vi hadde hatt bedre tid ville vi solgt privat, men i vårt tilfelle var vi ikke i tvil. I tilsvarende situasjon ville vi brukt en forhandler igjen.

Totalt sett sitter vi igjen med et godt inntrykk av Heitmann og ville gjerne brukt de igjen.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *