03. juli 2017. Trekirker, gale pensjonister og dårlig vær.

03. juli 2017. Trekirker, gale pensjonister og dårlig vær.

 

Vi seilte fra Søgne med kurs for Mandal. Vi endte opp med motvind på 30-40 knop og en liten misforståelse i kartkompetansen gjorde at vi måtte gå utenfor Valvik. Da sluttet jeg å se på vindmåleren. Båten lå på siden bare av riggen og bølgene var litt for fine denne dagen, men etter en drøy time og litt god gammeldags rulling, hadde vi kommet oss rundt. Når vi passerte, viste vi ikke at broen mellom Valvik og fastlandet kan åpnes. I hetens øyeblikk så vi bare 16 meter på kartet og trodde dermed at vi ikke kunne passere. Vi hadde vært flinke barn og kontaktet Mandal Gjestehavn på forhånd og fikk beskjed om at det var mye båter der, men plass skulle vi få utenfor kulturhuset. Jeg ser på kartet at det er 1 meters dybde ved kaien. Havnevakten forsikret oss om at det var nylig mudret og at kartet var utdatert. La oss bare si, det var første gangen kjølen vår sto i lera. Vi ende opp med å fortøye på den gamle kommunale kaien rett ved annløpet inn til Mandal, mens vi fortøyer kommer det en eldre herremann (Den gale pensjonisten) gapende. Min respons til Øyvind var, presterer den mannen og nekte oss å fortøye her så blir han skikkelig våt. Ja jeg var lo sliten å gjennomvåt så lunta var ikke eksisterende, men til vår lykke skulle bare mannen informere oss om at politiet hadde tatt arrest i vraket som lå på kaien bak oss. En liten telefonsamtale med politiet og vi hadde tillatelse til og ligge der så lenge vi måtte. Ikke minst fikk vi vår helt egen private havnevakt i form av denne pensjonisten. Vi var i Mandal i 4 døgn mens vi ventet på de rette vinder.

Jeg er ikke spesielt religiøs, men når Øyvind fortalte at Mandal har en stor trekirke, måtte jeg bli med å se. Jeg tror det blir lenge til jeg får se noe av lignende kaliber.

 

 Mandal

Mandal er en koselig liten by med en vakker pittoresk  handlegate. Nede ved sjøkanten er det flere restauranter hvor man kan få seg både noe å drikke og en matbit. Ikke minst har Mandal en helt fantastisk sandstrand, noe som Yas var skikkelig glad for. Jeg derimot ønske meg landstrøm, slik at vi kunne fått støvsuget båten for all sanden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Linker

 

Vel i Havn Mandal.

Mandal Gjestehavn. 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *