19.juli 2017. Da vi nesten klatret opp til Prekestolen.

19.juli 2017. Da vi nesten klatret opp til Prekestolen.

 

Ligge på anker i Lysefjorden er en romantisk og vakker opplevelse,  bare husk nok line/Kjetting. Rundt Prekestolen er det ytterst få plasser hvor det er grunnere enn 30 Meter. Vi endte opp med å legge ut 120 meter 50/50 kjetting å tau. Det er også slik at vinden får et skikkelig dytt mellom fjellene og man kan ende opp litt forblåst. I vårt tilfelle hadde vi sol og lett bris med unntak av den ene natten.

Vi lå tre dager i Lysefjorden, på dag nr to valgte vi å ta jolla over for å gå fra vannet og opp, men siden vi var litt trege til å stå opp måtte vi snu ved hotellet, slik at vi slapp å klatre i fossefall i mørket.  På nedsiden av Prekestolen er det tegn etter en gammel betongbrygge hvor man kan fortøye lettbåten, har du noe annet en gummibåt MÅ du ta med fendere. Det er ca 300mh fra bryggen og opp til hotellet da er du halvveis til Prekestolen. Det er en særdeles hyggelig tur, men den kan bli utfordrene med små barn. Det er perioder hvor man mer eller mindre må klatre i fossefall og Yas, vår fjellgeit slet og måtte bæres opp noen knauser, men ellers er det grei fremkommelighet. Du kan bli litt våt noen steder, så ekstra t-shorte og sokker er et must.

 

Jeg glemte jo selvfølgelig å ta bilde av den store fossen. fem meter rett opp er langt å klatre i en foss, men gøy var det.

 

Yas tar seg en etterlengtet vil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *